Hoe de ASUS Zenbook 14 (UM3402) te openen – demontage en upgrade-opties

Stap 1: Toegang tot de interne onderdelen

  1. Zorg ervoor dat de ASUS Zenbook 14 (UM3402) is uitgeschakeld en op een zachte, schone ondergrond is geplaatst om krassen of schade te voorkomen.
  2. Verwijder de 7 Torx schroeven uit de onderkant van de laptop.
  3. Trek de twee rubberen voetjes terug om de twee kruiskopschroeven te onthullen en te verwijderen.
  4. Gebruik een plastic gereedschap om het bodempaneel voorzichtig los te wrikken, begin bij een plek waar je het gereedschap gemakkelijker kunt inbrengen.

Tip: Ga voorzichtig te werk om de interne clips of de laptopbehuizing niet te beschadigen.

Stap 2: De batterij verwijderen

  1. Maak de batterij los door de connector los te maken van het moederbord.
  2. Verwijder de zes kruiskopschroeven waarmee de batterij aan het chassis van de laptop is bevestigd en til vervolgens de 75Wh batterij uit het apparaat.

Let op: Ga voorzichtig om met de batterij en de connector om schade te voorkomen.

Meer informatie: De 75Wh batterij biedt een uitzonderlijke batterijlevensduur, met tot 22 uur surfen op het web of 15 uur video afspelen.

Geheugen

De ASUS Zenbook 14 wordt geleverd met 16GB gesoldeerd LPDDR4X-4266MHz RAM, wat ruim voldoende geheugen biedt voor multitasking en efficiëntie in dual-channel modus.

Opslag Upgrade

  1. Identificeer het enkele Gen 3 M.2 slot op het moederbord. Hoewel het compatibel is met Gen 4 NVMe SSD’s, zijn de snelheden beperkt tot de Gen 3 standaard.
  2. Upgrade de opslag door een nieuwe NVMe SSD te installeren, gebruikmakend van het dunne koelkussen in de metalen shroud voor optimaal thermisch beheer.
  3. Kies en koop een nieuwe schijf wanneer dat nodig is. Vergeet niet onze Top M.2 SSD’s Prestatie-ranglijst te bekijken.

Je kunt Gen 3 M.2 SSD modules hier kopen: Buy from Amazon.com (#CommissionsEarned)
U kunt Gen 4 M.2 SSD modules hier kopen: Buy from Amazon.com (#CommissionsEarned)

Het koelsysteem onderzoeken

Bekijk het koelsysteem, dat bestaat uit een ventilator, een dikke heat pipe, een compact maar volumineus koellichaam en een heat spreader, ontworpen om de warmteafgifte van het apparaat efficiënt te beheren.

Inschrijven
Kennis geven van
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle commentaren