Hoe de Lenovo ThinkPad L13 Gen 4 (Intel) te openen – demontage en upgrade-opties

Stap 1: Toegang tot de interne onderdelen

  1. Zorg ervoor dat de Lenovo ThinkPad L13 Gen 4 (Intel) is uitgeschakeld en op een zachte, schone ondergrond is geplaatst om krassen of schade te voorkomen.
  2. Verwijder de 8 kruiskopschroeven uit de onderkant van de laptop. Deze schroeven blijven vastzitten aan de bodemplaat, waardoor de kans op verlies minimaal is.
  3. Wrik de bodemplaat los met een dun plastic gereedschap, beginnend aan de achterkant van de laptop. Vermijd wrikken vanaf de voorkant; kantel het paneel totdat je een lichte klik hoort, wat aangeeft dat het veilig is om de plaat van het chassis te tillen.

Tip: Doe dit voorzichtig om de interne clips of het chassis zelf niet te beschadigen.

Stap 2: De batterij verwijderen

  1. Maak de batterij los door de connector los te koppelen van het moederbord.
  2. Verwijder de vier kruiskopschroeven waarmee de batterij aan het chassis is bevestigd en til vervolgens de 46Wh batterij weg.

Let op: Behandel de batterij en connector voorzichtig om schade te voorkomen.

Meer informatie: De 46Wh batterij biedt tot 12 uur en 30 minuten surfen op het web of video afspelen, een uitstekende batterijlevensduur voor productiviteit onderweg.

Geheugenupgrade

  1. Merk op dat het apparaat wordt geleverd met 32 GB gesoldeerd LPDDR5-4800MHz geheugen, dat vanwege de beperkingen van het platform werkt op 4800MHz, ondanks dat het is berekend op 6400MHz.

Meer informatie: Hoewel het geheugen niet kan worden geüpgraded vanwege de gesoldeerde aard, is de beschikbare 32 GB supersnel RAM-geheugen voldoende voor de meeste professionele en multitasking-behoeften.

Opslag Upgrade

  1. Zoek het enkele M.2 slot voor 2242 Gen 4 SSD’s op het moederbord.
  2. Overweeg om de opslag te upgraden of uit te breiden met een Gen 4 SSD om de opslagcapaciteit en prestaties van de laptop te verbeteren.
  3. Vergeet niet dat de NVMe wordt bedekt door een metalen plaat met een thermisch pad aan de binnenkant voor koeling, naast een extra pad onder de SSD.

Je kunt Gen 4 M.2 SSD modules hier kopen: Buy from Amazon.com (#CommissionsEarned)

Stap 3: Het koelsysteem onderzoeken

  1. Inspecteer het koelsysteem, bestaande uit een ventilator, een koellichaam aan de bovenkant, een heat pipe van behoorlijke grootte en een heat spreader, ontworpen om de warmteafgifte van de laptop efficiënt te beheren.

Meer informatie: Ondanks dat het koelsysteem als basis wordt bestempeld, is het voldoende geconfigureerd om ervoor te zorgen dat de laptop optimaal blijft presteren tijdens intensieve taken.

Inschrijven
Kennis geven van
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle commentaren