De Dell G15 5530 openen – demontage en upgrademogelijkheden

1. Het achterpaneel losdraaien

Begin het demontageproces van de Dell G15 5530 door de 10 kruiskopschroeven aan de achterkant van de laptop los te draaien.

2. Het achterpaneel verwijderen

Nadat de schroeven zijn verwijderd, til je voorzichtig het achterpaneel weg van de behuizing. Als je van plan bent om toegang te krijgen tot de koeloplossing, moet je ook twee extra kruiskopschroeven aan de binnenkant verwijderen, en nog eens vier aan de achterkant van de laptop.

Let op: Wees voorzichtig bij het verwijderen van het achterpaneel om beschadiging van de interne componenten van de laptop te voorkomen.

3. De batterij loskoppelen

Binnenin vind je een 86Wh batterij. Om deze te verwijderen, moet je eerst de batterijconnector loskoppelen van het moederbord. Draai vervolgens de 4 kruiskopschroeven los waarmee de batterij aan het apparaat is bevestigd.

4. Het RAM-geheugen upgraden

De laptop wordt geleverd met twee SODIMM slots die werken met DDR5 RAM, wat een geweldige mogelijkheid biedt voor geheugenupgrades.

Je kunt hier DDR5 RAM-modules kopen: Buy from Amazon.com (#CommissionsEarned)

5. De opslag upgraden

Voor opslag zijn er twee M.2 PCIe x4 slots. Een ervan is geschikt voor 30mm drives, terwijl de andere geschikt is voor 80mm drives. Beide slots ondersteunen Gen 4 SSD’s.

Je kunt Gen 4 M.2 SSD modules hier kopen: Buy from Amazon.com (#CommissionsEarned)

6. Extra onderdelen verwijderen

Om verder te gaan met de demontage, moet je eerst de Wi-Fi-kaart verwijderen. Haal daarna alle connectoren los van het moederbord. Verwijder vervolgens de metalen USB Type-C beugel. Verwijder vervolgens de 8 kruiskopschroeven waarmee het moederbord, de twee moederborden en de ventilatoren aan het chassis zijn bevestigd.

7. Het koelsysteem onderzoeken

De koeloplossing van de Dell G15 5530 bevat twee heat pipes die worden gedeeld door de CPU en de GPU, met nog een voor elk van hen. Er zijn vier koellichamen en twee ventilatoren die verantwoordelijk zijn voor het afvoeren van de warmte. Daarnaast helpt een dampkamer bij het koelproces.

Opmerking: Regelmatig onderhoud van het koelsysteem kan zorgen voor optimale prestaties en de levensduur van de laptop verlengen.

Dell G15 5530 grondige evaluatie

While it has plenty of knowledge from its Alienware brand, Dell insists to make its G-series gaming notebooks its own way. With compromises and at least one thing that makes absolutely no sense.For the past couple of years, this particular feature is the weight. In a world where gaming laptops are getting progressively lighter and thinner, Dell makes machines that simulate a shoulder workout in less than 15 minutes.Nevertheless, all of this might be for a reason, because we have noticed that the manufacturer has equipped its G15 5530 with a 140W RTX 4050. Yet again, the RTX 4000 GPU l[...]

Pros

 • Relatively affordable
 • 2x DDR5 RAM SODIMM + 2x M.2 PCIe x4 Gen 4
 • 90% sRGB coverage and accurate colors with our Gaming and Web design profile (LG M4H3V-156WFG (LGD06E2))
 • Fast refresh rate options with G-Sync and DDS
 • No PWM (LG M4H3V-156WFG (LGD06E2))
 • Decent performer
 • Sturdy chassis
 • Good cooling

Minpunten

 • Heavier and thicker than the competition
 • All-plastic body
 • No Thunderbolt 4 port
 • No SD card reader
 • Its GPU can't reach its 140W TGP
Inschrijven
Kennis geven van
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle commentaren