Hoe de Lenovo LOQ 16 (Intel, 2023) te openen – demontage en upgrade-opties

1. De plastic kap verwijderen

De eerste stap bij het demonteren van de Lenovo LOQ 16 (Intel, 2023) laptop is het verwijderen van de plastic kap aan de achterkant. Dit doe je door de vier kruiskopschroeven los te draaien waarmee het vastzit. Na het verwijderen van de schroeven kun je een plastic gereedschap gebruiken om de lijkwade voorzichtig te verwijderen.

Tip: Zorg ervoor dat je niet te veel kracht uitoefent bij het gebruik van het gereedschap, omdat dit de plastic kap kan beschadigen.

2. Het onderpaneel losmaken

Zodra de lijkwade is verwijderd, gaat u verder met het losdraaien van de resterende 9 kruiskopschroeven die het bodempaneel aan het chassis van de laptop bevestigen. Hierdoor krijg je toegang tot de interne componenten van de laptop.

3. De batterij verwijderen

In de laptop zit een 80Wh accu. Om de batterij te verwijderen, moet je eerst de batterijconnector loskoppelen van het moederbord. Draai vervolgens alle zes kruiskopschroeven los die de accu op zijn plaats houden.

Let op: Ga voorzichtig om met de batterij om te voorkomen dat deze wordt doorboord of beschadigd.

4. De RAM-sleuven controleren

Voor geheugenuitbreiding biedt deze laptop twee SODIMM slots die DDR5 RAM ondersteunen. Deze sleuven zijn te vinden onder een metalen kap.

Je kunt DDR5 RAM-modules hier kopen: Buy from Amazon.com (#CommissionsEarned)

5. De opslag upgraden

Op het gebied van opslag is de laptop uitgerust met twee M.2 PCIe x4 slots, waarin Gen 4 SSD’s passen. Dit maakt aanzienlijke opslag upgrades en uitbreidingen mogelijk.

Je kunt Gen 4 M.2 SSD modules hier kopen: Buy from Amazon.com (#CommissionsEarned)

6. Het koelsysteem analyseren

Het koelsysteem in deze laptop bestaat uit drie heat pipes die verbonden zijn met vier koellichamen. Er zijn twee ventilatoren geïnstalleerd om de warmte weg te blazen, wat zorgt voor een effectieve koeling. Het grafische geheugen en de voltage regulator modules (VRM’s) worden ook gekoeld door een paar heat spreaders.

Opmerking: Regelmatig onderhoud van het koelsysteem kan de prestaties en levensduur van de laptop verbeteren.

Lenovo LOQ 16i (16" Intel, 2023) grondige evaluatie

With a bunch of gaming notebooks being released every year by Lenovo, now its roster has been upgraded with the LOQ (16" Intel, 2023). To be frank that name is a bit easier to remember than some of the weird numbers and word combinations out there.Nevertheless, this is a gaming machine for people with a low-to-medium budget. It starts with the updated RTX 3050 that has 6GB of GDDR6 RAM, rather than the 4GB this GPU originally shipped with.Interestingly, Lenovo offers the device with the 95W versions of both the RTX 3050 and the RTX 4050, while the top tier RTX 4060 option has a 115W T[...]

Pros

  • Pretty good gaming performance with GPU overclock function
  • 2x M.2 PCIe x4 Gen 4 slots, 2x DDR5 RAM SODIMM slots in dual channel
  • 144Hz refresh rate (LEN156WUXGA (LEN9153))
  • No PWM (LEN156WUXGA (LEN9153))
  • Affordable price tag
  • Great keyboard

Minpunten

  • Covers only 53% of sRGB (LEN156WUXGA (LEN9153))
  • No SD card
  • No Thunderbolt 4
Inschrijven
Kennis geven van
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle commentaren