🚀 [eBookgids + hulpprogramma’s] MAX UIT DE ASUS ROG G16 G614: +18 FPS Boost, 3x Snellere Opslag, 2,5 Keer Beter Beeldscherm

Dit is wat we doen. We verkrijgen laptops uit de detailhandel, sturen ze naar onze laboratoria en dagen onze technici uit om hun prestaties te maximaliseren met behoud van betrouwbaarheid en geldigheid van de garantie.

We hebben de G614 fijn afgesteld om te ontgrendelen:
GPU BOOST: 12% verbetering in 3DMark Wild Life Extreme, waardoor de scores stijgen van 16.709 naar 18.665. De verbeteringen zijn niet beperkt tot specifieke games, we hebben Gears 5 (hoge instellingen) getest en we zagen een toename van 18 FPS (13%), een sprong van 138 naar 156 FPS.
CPU-VERBETERING: 2% CPU-prestatieverhoging in Cinebench 2024, van 1.172 naar 1.200.
DISPLAY PERFECTION: Superieure kleurnauwkeurigheid, waardoor uw beeldscherm niet alleen beter is voor kleurgevoelig werk, maar ook echt levensecht, met deltaE onder 1,0!

Alle tests zijn uitgevoerd op een winkelmodel uit een online winkel en niet op een zelfgekozen beoordelingseenheid.

[eBook Guide + Tools] MAX OUT your ASUS ROG G614 (RTX 4050)

🛠️ A detailed Hardware Upgrade Guide
💻 A detailed OS optimization Guide
🖼 Custom Display Profiles for superior screen quality
💾 Our LM Profiles app

You’ll also get links to carefully selected:
💾 Software tools

Ontvang onze eBook Guide + Tools en maak uw ASUS ROG Strix G16 G614 veel sneller.

HOE ❓

Onze gids bevat alle tools en profielen die u nodig hebt, samen met een gemakkelijk te volgen gids voor probleemloos Overklokken en Undervolting van de RTX 4050, CPU Undervolting, het maken van een RAID-configuratie en Display Calibration.

Je hoeft niet te experimenteren met je machine, dat hebben wij al gedaan. We geven je profielen die al getest en geverifieerd zijn in ons laboratorium (Core / Memory-frequenties en Undervolting-niveaus) – je hoeft ze alleen maar te kopiëren/plakken.

Verbeterde game-ervaring

Onze expertise stuwde de ASUS ROG Strix G16 G614 voorbij zijn grenzen, en onthulde een krachtpatser die elk gaming-moment verbetert.

We hebben een gemiddelde van 12-13% sprong in GPU-prestaties bereikt, wat leidt tot soepelere gameplay of verbeterde visuals.

Gears 5 (hoge instellingen)

RAID-aangedreven opslagsnelheid

Transformeer je opslagervaring met onze RAID0-configuratiegids, waardoor je sequentiële lees-/schrijfsnelheden meer dan 3 KEER worden versterkt.

Sequentieel lezenSequentieel schrijven
ASUS ROG G16 G614 [Stock]4,7 GB/s3,6 GB/s
ASUS ROG G16 G614 [MAX OUT]14,1 GB/s12,3 GB/s
Prestatieverhogingx 3x 3.4

Maar om de SSD te vervangen, moet je je laptop openen, toch?

Geen zorgen, we leiden je door onze demontage- en upgradevideo. Je leert ook welke upgrades de meest kosteneffectieve oplossing bieden voor jouw behoeften en wat de beste componenten zijn voor jouw specifieke gebruikssituatie.

Meesterschap in beeldschermen

De ASUS ROG Strix G16 G614 die we hebben aangepast is uitgerust met een BOE NE160WUM-NX2 (BOE0B33) beeldscherm dat nu ongeëvenaard is. We hebben drie op maat gemaakte weergaveprofielen gemaakt voor dit scherm en verkopen ze voor $9,90 per stuk in onze diepgaande review. De hele bundel wordt cadeau gedaan bij de eBook Guide.

Met onze aangepaste weergaveprofielen hebben we een ongeëvenaarde kleurnauwkeurigheid bereikt, met deltaE onder 1,0, wat betekent dat de kleuren met het blote oog niet meer van echt te onderscheiden zijn.

Hier volgt een korte samenvatting:

Health-Guard

Het eerste en volgens ons belangrijkste profiel is Health-Guard. Bij gebruik met onze LM Profiles applicatie, elimineert Health-Guard de schadelijke Pulse-Width Modulation (PWM) en vermindert het negatieve Blauwe Licht dat onze ogen en ons lichaam aantast. Omdat het op maat is gemaakt voor elk paneel, slaagt het erin om de kleuren perceptueel nauwkeurig te houden. In het begin kunnen ze vreemd lijken, maar na een paar minuten beginnen onze hersenen ze als accuraat te herkennen – dat is hoe Health-Guard zich onderscheidt van alternatieven zoals f.lux.

Nu heeft het profiel een hogere kleurtemperatuur, waardoor het geschikt is om de hele dag door te werken (niet alleen ‘s nachts) en simuleert het papier, zodat de druk op de ogen sterk wordt verminderd.

*Houd de helderheidsregelaar van Windows op de maximale stand en gebruik de geïntegreerde “No PWM brightness slider” van de LM-profielen om de helderheid te regelen.

Pro Tip: Aangezien het Health-Guard profiel papier simuleert en zo nauwkeurig mogelijke kleuren heeft, kan het een geweldig hulpmiddel zijn voor prepress ontwerpers!

Links: Geen profiel | Versleep de schuifknop om het verschil te zien | Rechts: Health-Guard profiel

Lees meer over PWM | Lees meer over Blauw licht


Design en games
Het tweede profieltype is Design en Gaming – het combineert onze vorige profielen “Webdesign” en “Gaming en Filmavonden” in één, dus het is gericht op ontwerpers die professioneel met kleuren werken en ook voor games en films (of misschien ben je een ontwerper die graag af en toe ontspant met wat games of films?)

“Design en Gaming” zoekt de grenzen op van beeldschermen door ze zo nauwkeurig mogelijk te maken in de sRGB IEC61966-2-1 standaard voor web en HDTV, bij witpunt D65.

Kleurnauwkeurigheid (lagere resultaatindicatoren zijn beter)

Geen profiel

Met het profiel “Design & Gaming

Links: Geen profiel | Sleep de schuifbalk om het verschil te zien | Rechts: Profiel Design & Gaming

Net als ons vorige Gaming-profiel, regelt dit profiel ook de eerste stappen uit het zwart, zodat je nog snellere reflexen hebt tijdens het spelen in donkere virtuele omgevingen… of gewoon alles ziet in de donkerste scènes in films.

Links: Geen profiel | Sleep de schuifbalk om het verschil te zien | Rechts: Design & Gaming-profiel

Kantoorwerk
Het derde profiel is Office Work en moet vooral gebruikt worden door gebruikers die het grootste deel van de tijd kijken naar stukken tekst, tabellen of gewoon surfen.

Office Work is gericht op het leveren van een beter onderscheid en helderheid door het behouden van een vlakke gammacurve (2.20), native kleurtemperatuur en perceptueel accurate kleuren.

Links: Geen profiel | Sleep de schuifbalk om het verschil te zien | Rechts: Office Work-profiel

Maar als deze optimalisaties eenvoudig zijn, waarom doen fabrikanten ze dan niet?

Er zijn veel redenen voor fabrikanten om grenzen aan je machine te stellen en een deel van de prestaties te blokkeren:

Marktsegmentatie: Om verschillende productniveaus te creëren, beperken fabrikanten vaak de prestaties. Hierdoor kunnen ze zich richten op verschillende marktsegmenten en prijspunten, waardoor consumenten worden aangemoedigd om meer te betalen voor modellen met hogere prestaties.
Onbekend potentieel: De prestaties van elk toestel variëren. Het is niet haalbaar om ze allemaal afzonderlijk te controleren.
Naleving van regelgeving: Bepaalde regio’s hebben voorschriften met betrekking tot energieverbruik en fabrikanten plaatsen vaak enkele grenzen om aan alle normen te voldoen.
🏭 Beperkingen in de toeleveringsketen: Er worden beperkingen opgelegd door de huidige beschikbaarheid van componenten.
🫰 Kosteneffectieve oplossingen: Vaak worden minder populaire maar belangrijke details over het hoofd gezien. Zo kunnen betere RAM-types de prestaties met wel 30% verbeteren, maar veel gebruikers negeren dit en veel online winkels geven deze informatie niet eens.
Beveiligingsproblemen: Veel beveiligingen hebben invloed op de prestaties en zijn verwaarloosbaar voor gewone gebruikers. Fabrikanten weten echter niet of hun laptops gekocht zullen worden door particulieren of grote bedrijven, dus kunnen ze deze functies niet standaard uitschakelen.

[eBook Guide + Tools] MAX OUT your ASUS ROG G614 (RTX 4050)

🛠️ A detailed Hardware Upgrade Guide
💻 A detailed OS optimization Guide
🖼 Custom Display Profiles for superior screen quality
💾 Our LM Profiles app

You’ll also get links to carefully selected:
💾 Software tools

Voorwaarden en condities

De koper van dit eBook krijgt een niet-exclusieve, niet-overdraagbare licentie om het eBook alleen voor persoonlijke, niet-commerciële doeleinden te gebruiken. Het is ten strengste verboden om zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van LaptopMedia Ltd. enig deel of de inhoud van dit eBook te kopiëren, opnieuw te distribueren, te reproduceren, te “leasen” of te delen, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, hetzij mechanisch, met inbegrip van fotokopieën, opnamen of enig informatieopslag- en informatiezoeksysteem.

Elk ongeoorloofd gebruik van de inhoud van het eBook is een schending van deze Algemene Voorwaarden en kan inbreuk maken op onze auteursrechten en andere eigendomsrechten. LaptopMedia Ltd behoudt zich het recht voor om juridische stappen te ondernemen tegen individuen of entiteiten die deze rechten schenden.

Houd er rekening mee dat, hoewel onze gidsen veelomvattend zijn, sommige van de opgenomen bronnen het intellectuele eigendom zijn van hun respectievelijke bedrijven, en van externe bronnen afkomstig kunnen zijn. Elke bron moet legaal en in overeenstemming met de respectieve licenties en gebruiksvoorwaarden worden gebruikt. LaptopMedia kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor schade of verlies als gevolg van de toepassing van deze gidsen, tools of externe bronnen.

De resultaten in dit eBook zijn behaald onder gecontroleerde laboratoriumomstandigheden. Voor en na het toepassen van de aanpassingen die in deze gids worden beschreven, werden alle variabelen constant gehouden om nauwkeurigheid te garanderen. Het is echter belangrijk op te merken dat de specifieke resultaten kunnen variëren. Factoren zoals de huidige werkbelasting van je computer, de geïnstalleerde software, de versie van het besturingssysteem en de omgevingstemperatuur kunnen allemaal van invloed zijn op de prestaties. Daarom moeten de genoemde waarden en verbeteringen worden beschouwd als schattingen en niet als garanties.

Als je vragen, suggesties of andere vragen hebt, kun je ons bereiken via onze Contact pagina.

Door dit eBook te kopen en/of te gebruiken, ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

[eBook Guide + Tools] MAX OUT your ASUS ROG G614 (RTX 4050)

🛠️ A detailed Hardware Upgrade Guide
💻 A detailed OS optimization Guide
🖼 Custom Display Profiles for superior screen quality
💾 Our LM Profiles app

You’ll also get links to carefully selected:
💾 Software tools

Inschrijven
Kennis geven van
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle commentaren