Lenovo ThinkCentre Neo 50q Gen 4 Review: Een stille, upgradebare minicomputer in de palm van je hand


Het is nog niet zo lang geleden dat mini-pc’s werden beschouwd als traag en in het algemeen niet echt goed. Dankzij de vooruitgang in de hardware van laptops hebben mini-pc’s echter een grote stap voorwaarts gemaakt en bieden ze veel meer prestaties voor iets dat zo klein is als een doos bonbons. Lenovo voelt zich zelfverzekerd genoeg om een mini-pc werkstation aan te bieden en het zelfs te brandmerken als een ThinkCentre, wat zijn plaats verstevigt als een pc die vrijwel elke zware werklast aankan.

De ThinkCentre Neo 50q Gen 4 (het is niet het 4e jaar van dit apparaat) wordt geleverd met 13e generatie Intel-processors, zoals de Core i3-1215U, die meer timide is en gericht op eenvoudiger kantoorwerk, het schrijven van e-mails, browserwerk, online vergaderingen. Dan is er de Core i5-13420H, die de machine echt pittiger maakt en waarmee hij een aantal behoorlijk verbazingwekkende prestaties kan leveren voor zijn kleine formaat.

Hiermee kun je met gemak video rendering taken aan, evenals andere intensievere werklasten. De twee CPU’s worden ondersteund door Intel’s UHD geïntegreerde graphics (verrassend genoeg heeft de Core i3 CPU meer GPU cores), evenals tot 32GB DDR4 geheugen (twee SO-DIMM slots).

We hebben wat tijd kunnen doorbrengen met de ThinkCentre Neo 50q Gen 4, om deze draagbare vormfactor en wat hij te bieden heeft onder de loep te nemen. Vandaag zijn we hier om de bonen te morsen en je een volledige rondleiding te geven (zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van de machine), inclusief benchmarks en zo’n beetje alles wat je erover moet weten.

Je kunt de huidige prijs van de Lenovo ThinkCentre Neo 50q Gen 4 hier bekijken: Buy from Amazon.com (#CommissionsEarned)

Contents

Specificatietabel

Processor (CPU)Intel Core i3-1315U
Intel Core i5-13420H
Graphics (GPU)Intel UHD Graphics (Alder Lake, 64EU)
Intel UHD Graphics Xe G4 (48EU)
Opslag (SSD)– 2,5″ HDD tot 1 TB
– M.2 SSD tot 1 TB
RAMTot 32 GB DDR4 (twee SO-DIMM-sleuven)
Draadloze connectiviteitLAN 100/1000 Mbit/sec, Wi-Fi 802.11ax, Bluetooth 5.1
I/OVoorpaneel:

  • 1x USB Type-C
  • 1x USB 3.1
  • 1x Audio Combo Jack

Achterpaneel:

  • 2x USB 3.1
  • 2x USB 2.0
  • 1x HDMI 2.1
  • 1x DisplayPort 1.4
  • RJ-45
Afmetingen (BxDxH)7,05 x 7,2 x 1,44 inch (494 x 250 x 130 mm)
Gewicht1,11 kg

Wat zit er in de doos?

Allereerst levert Lenovo je een veel grotere doos dan wat je eigenlijk nodig hebt voor het ThinkCentre zelf, maar dat is gewoon omdat er veel meer in zit dan alleen het apparaat en een voedingsblok. Allereerst krijg je een beugel met schroeven zodat je de box achter een monitor kunt monteren, waarbij je de VESA-montagegaten (zowel 100 mm als 75 mm) gebruikt om het ThinkCentre vast te zetten. Je krijgt ook een gratis muis en een ThinkBoard (het is gewoon een normaal toetsenbord, maar Lenovo zou deze naam serieus moeten gebruiken). Er is een Wi-Fi-antenne die supergemakkelijk aan de achterkant te installeren is (er is nog steeds een LAN-poort, per slot van rekening is dit nog steeds een serieuze werkstationmachine, hoe klein hij ook is).


Inschrijven
Kennis geven van
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle commentaren