Hoe de Lenovo IdeaPad Slim 5 (16″, 2023) te openen – demontage en upgrade-opties

1. Het achterpaneel losschroeven

Om te beginnen met het demonteren van de Lenovo IdeaPad Slim 5 (16″, 2023), moet je eerst de negen Torx-schroeven aan de achterkant van de notebook losdraaien. Voor deze stap heb je een Torx-schroevendraaier nodig.

2. Het achterpaneel verwijderen

Gebruik na het verwijderen van de schroeven een plastic wrikhulpmiddel om het onderpaneel voorzichtig op te tillen, te beginnen aan de achterkant.

Opgelet: Pas op dat u niet te veel kracht uitoefent, want dan kunt u het paneel of de interne onderdelen van de notebook beschadigen.

3. De batterij loskoppelen

Binnenin vind je een 75,4Wh batterij. Om de batterij te verwijderen, koppel je de connector los van het moederbord en draai je de vijf kruiskopschroeven los waarmee de batterij aan het chassis is bevestigd.

4. Het RAM-geheugen beoordelen

In dit apparaat is het geheugen aan het moederbord gesoldeerd. Afhankelijk van de configuratie vind je 8 GB single-channel of 16 GB dual-channel RAM.

Opmerking: Omdat het RAM gesoldeerd is, kan het niet worden geüpgraded. Zorg ervoor dat je een model kiest met een geschikte hoeveelheid geheugen voor jouw behoeften.

5. De opslag upgraden

Voor opslag heeft de Lenovo IdeaPad Slim 5 één M.2 PCIe x4 slot dat Gen 3 SSD’s ondersteunt. Dit biedt een mogelijkheid voor opslaguitbreiding of upgrades.

Je kunt Gen 3 M.2 SSD-modules hier kopen: Buy from Amazon.com (#CommissionsEarned)

6. Het koelsysteem begrijpen

De koeloplossing van deze notebook bestaat uit twee heat pipes, een koellichaam en een ventilator. Daarnaast worden de Spanningsregelmodules (VRM’s) gekoeld door een warmteverspreider.

Opmerking: Regelmatig reinigen en onderhouden van het koelsysteem kan helpen om de prestaties van de laptop te behouden en de levensduur te verlengen.

Lenovo IdeaPad Slim 5 (16", 2023) grondige evaluatie

Nowadays, 16-inch screens are so common, that even the more affordable laptops come with them. Gone are the days of 15.6-inch 16:10 displays. Now, you can even get the Lenovo IdeaPad Slim 5 in a 16-inch form factor.There is one inherent flaw of these devices - the increased weight. That's totally not the case with the IdeaPad Slim 5 (16", 2023). Not only is the laptop thin and light but also features some brand-new processors from AMD.Well, the term "brand new" is not exactly true, since the Ryzen 7x30U CPUs are actually refreshes of the already refreshed Ryzen 5000U processors. Now, [...]

Pros

  • Optional fingerprint reader and IR face recognition scanner
  • Thin, light, and rigid aluminum body
  • No PWM (LEN160WUXGA (LEN9156))
  • MicroSD card slot and good port selection
  • Surprisingly good performance
  • Very good battery life

Minpunten

  • Soldered memory
  • 50% sRGB coverage (LEN160WUXGA (LEN9156))
Inschrijven
Kennis geven van
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle commentaren