Hoe Lenovo IdeaPad Flex 5 (16″ AMD, Gen 8) te openen – demontage en upgrade-opties

1. Het bodempaneel verwijderen

– Zorg ervoor dat de laptop is uitgeschakeld en losgekoppeld van elke stroombron.
– Draai de laptop om zodat je bij de onderkant kunt.
– Draai de 9 Torx-schroeven los waarmee het bodempaneel is bevestigd.
– Met behulp van een plastic wrikgereedschap, begin je voorzichtig met het loswrikken van het bodempaneel vanuit een van de bovenste twee hoeken, waarbij je langs de randen werkt.
– Als alle klemmen los zijn, til je het onderste paneel eraf zodat de interne onderdelen zichtbaar worden.

2. Batterij verwijderen

– Voordat u andere onderdelen aanraakt, moet u altijd de batterij loskoppelen om onbedoelde kortsluiting te voorkomen.
– Maak de batterijconnector voorzichtig los van het moederbord.
– Draai de 3 kruiskopschroeven los waarmee de batterij vastzit.
– Til de batterij voorzichtig op en verwijder deze uit het compartiment.

3. Opslag upgraden/vervangen

– De laptop is uitgerust met een enkele M.2 sleuf, compatibel met 2242 Gen 4 SSD’s. Door de beperkingen van het AMD platform werkt de sleuf echter op Gen 3 snelheden. Echter, als gevolg van AMD platform beperkingen, werkt de sleuf op Gen 3 snelheden.
– Als je toegang wilt tot de NVMe SSD of deze wilt vervangen, verwijder dan de metalen bescherming die de SSD beschermt. Deze kap heeft een dunne thermische pad aan de binnenkant, die helpt bij het afvoeren van warmte.
– Schroef voorzichtig de bestaande SSD los en verwijder deze als je van plan bent deze te vervangen. Als je een nieuwe SSD installeert, zorg er dan voor dat deze goed past en stevig is vastgeschroefd.

4. Geheugen (RAM)

– Het RAM-geheugen op dit model is vastgesoldeerd aan het moederbord, wat betekent dat het niet uitbreidbaar is. De laptop ondersteunt maximaal 16GB LPDDR4x-4266MHz geheugen in dual-channel modus.

5. Koelsysteem

– De koeloplossing bestaat uit een enkele grote ventilator verbonden met twee heat pipes, ontworpen om warmte van zowel de CPU als de GPU af te voeren.
– Als je de thermische pasta wilt vervangen of de ventilator wilt schoonmaken, zorg er dan voor dat de laptop is losgekoppeld van de stroomvoorziening en wees voorzichtig bij het losmaken van connectors of schroeven met betrekking tot het koelsysteem.
Opmerking: Wees altijd voorzichtig bij het werken met interne onderdelen om schade te voorkomen. Wanneer u de laptop weer in elkaar zet, zorg er dan voor dat alle connectors goed zijn aangesloten en de schroeven goed vastzitten. Als je je niet op je gemak voelt bij het demonteren van je laptop, overweeg dan om professionele hulp te zoeken.

Lenovo IdeaPad Flex 5 (16" AMD, Gen 8) grondige evaluatie

This time around we'll show you the Lenovo IdeaPad Flex 5 (16″ AMD, Gen 8). This is a transformer with a big 16-inch touchscreen and the notebook is based on the AMD's Barcelo-U Refresh CPU platform. We already reviewed another "Flex" laptop from the same family and that's the Lenovo IdeaPad Flex 5 (14" Gen 8). The latter performed very well for its size and since the machine in front of us is configured with the same processor, we are impatient to see how fast the bigger sibling is (because it has a wider chassis so the cooling will benefit from this).You can choose between two display [...]

Pros

 • Good battery life
 • 16:10 aspect ratio
 • Capable cooling
 • Comfortable input devices
 • No PWM (LEN160WUXGA (LEN8156))
 • SD card reader
 • Fingerprint reader
 • Rigid chassis
 • Near-quiet fan
 • Adequate I/O

Minpunten

 • Soldered memory and just one M.2 slot
 • 50% sRGB coverage (LEN160WUXGA (LEN8156))
Inschrijven
Kennis geven van
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle commentaren