Вътрешност на ASUS X555 / K555 – разглобяване, вътрешни снимки и опции за ъпгрейд

Преди да публикуваме пълното ревю на ASUS X555 / K555, бихме искали да споделим нашата кратка, но информативна статия за разглобяване, за да видите как е изграден ноутбукът и какви възможности за ъпгрейд предлага. А, и се пригответе за сериозно разкопаване, защото долната част на лаптопа не се сваля лесно.

Ето къде можете да намерите цената и конфигурациите на ноутбука: http://amzn.to/1XV34Mo

1. Премахване на долната част

Преди да започнете да разглобявате, имайте предвид, че сервизният капак на дъното дава лесен достъп до слота за RAM памет, така че ако се налага да я надграждате, използвайте го, вместо да разглобявате цялата машина.


IMG_6497

IMG_6498

IMG_6500

При всички случаи отделянето на долната част трябва да става внимателно и съветваме да използвате пластмасов инструмент, за да повдигнете таблата за клавиатура. Освен това следете винтовете, тъй като те се различават по размер и е важно да запомните кой винт къде отива. Когато повдигате подложката за клавиатурата, внимавайте да не счупите някой от кабелите, свързани с дънната платка, както е показано на снимките по-горе.

IMG_6508

2. Опции за надграждане

Типично за този ценови диапазон, ноутбукът предлага само един 2,5-инчов твърд диск, който в нашия случай е произведен от HGST с капацитет 1 TB и се върти при 5400 об/мин. Няма M.2 SSD слот, какъвто и да било. Ако обаче това не ви е достатъчно, грабнете една от тези скоби за оптични устройства и заменете DVD записващото устройство с друго 2,5-инчово устройство.

IMG_6504

Въпреки че ASUS K555 предлага един слот за оперативна памет, дънната платка съдържа един интегриран чип с капацитет 4 GB.

IMG_6502

Капацитетът на батерията е оценен на 37Wh.

IMG_6506

3. Охлаждаща система

Системата за охлаждане се състои от две малки топлинни тръби и малък вентилатор, но със сигурност ще бъде достатъчна, за да поддържа ULV Core i7 процесора и не толкова взискателния графичен процесор NVIDIA GeForce 930M.

Абониране
Уведомяване за
guest
4 Comments
Отзиви на потребителите
Вижте всички коментари
zaid pervez
zaid pervez
5 години преди

which ssd should i buy which will be compatible with this asus K555 series ?

Lvka
Lvka
5 години преди
Отговорете на  zaid pervez

At my work every K555 laptop was upgraded with Samsung 840 Pro SSD.
Also DVD-ROM was replaced with HDD caddy and put original HDD inside for extra space.

Alejandro
Alejandro
3 години преди
Отговорете на  Lvka

Consulta , colocar el HDD en la unidad caddy reemplazando la lectograbadora dvd ,no implicaria nigun riego con el corte de power al apagar el equipo?
Geniales notas saludos !

zaid pervez
zaid pervez
5 години преди

what SSD should be purchased for this asus series ? i want to add a ssd in place of dvd drive .